viernes, 24 de diciembre de 2010

Les malalties mentals


Vivim en una societat despreocupada, poc coneixedora de les malalties minoritàries. Però pels que les hem patit a les nostres carns puc assegurar que són terribles i el seu poder és devastador. No obstant en la majoria dels casos es pot sortir d'elles i portar una vida completament normalitzada.


Podria parlar de depressions, transtorns obsessius compulsius, transtorns de la personalitat, brots psicòtics, ezquizofrenia, transtorn bipolar i molts més... però en resum tot acaba sent el mateix i les paraules que ho resumeixen són POR i DESCONEIXEMENT. Aquestes són dues paraules que van molt i molt lligades.


Per què l'èsser humà té por? Quina pregunteta... la veritat que si! Doncs una de les fonts de temor són les coses desconegudes. Ara podem veure el lligam que existeix. La por ens paralitza, ens fa sentir petits, ens converteix en sers indefensos i sense capacitat de resposta.

I quin és el motiu de tota aquesta explicació? És senzill durant tots els anys que he conviscut amb malalties mentals he vist por als ulls de les persones que coneixia i sabien el meu problema, he vist despreci, he vist rebuig, podríem dir que m'he sentit exclós de la societat i això m'agradaria que canviés amb el pas del temps.

Si més no cada dia són més conegudes aquestes malalties i la taxa de persones que les pateixen ha crescut enormement. Entre tots farem que no siguin desconegudes, per això necessitem el recolzament social i la normalització de les malalties mentals.


Des d'aquest blog demano a tota la societat: RESPECTE, COMPRENSIÓ, AJUDA I RECOLZAMENT. Som persones NORMALS.


Moltes gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario