miércoles, 5 de enero de 2011

Tipus de canvi


El valor de les monedes dels diferents països s'aprecien o es deprecien en funció de l'evolució de l'economia. Hi ha dos tipus de control sobre el tipus de canvi; aquells països que deixen que la moneda fluctuï sense intervindr-hi i aquells que intervenen per tal de marcar el tipus de canvi respecte la resta de monedes.


El tipus de canvi té una importància rellevant en les importacions i les exportacions, i en molts casos en la competitivitat d'una economia.

Una economia amb una moneda molt forta tindrà problemes per exportar però en canvi les seves importacions li resultaran més barates.

Una economia amb una moneda més fluixa, tindrà facilitats per exportar, ja que el seu producte serà competitiu, en canvi les importacions li resultaran molt cares.


Tot depén de si es tracta d'un país importador o exportador de productes. En funció d'això es veu si li interessa una moneda forta o fluixa. La divergència que existeix entre els països de la Unió Europea fa que alguns prefereixin una apreciació de l'euro i altres una depreciació.


La diferència entre importacions i exportacions, ho calculem mitjançant la balança comercial. Amb això sabrem si tenim defícit o superàvit comercial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario